Intervju med Jan Andreas

Hva gjør du i løpet av dagen på Fontenehuset?

Jeg rekker å gjøre ganske mye i løpet av en dag på Fontenehuset. Hvis vi bare tar en hvilken som helst dag, så henter jeg meg først kaffe, før jeg setter meg godt til rette i resepsjonen. Jeg passer på at holdningen er god, for der skal jeg sitte en stund. Så pleier jeg stort sett å glemme litt hva jeg skal gjøre av arbeidsoppgaver, i hvertfall når det er tidlig på morgningen. Så da ender jeg med å sitte å prate med de andre i resepsjonen, men så kommer for eksempel Marie og sier at vi må ta frammøtelista. Da gjør vi det, og da har jeg våknet. Så det blir jo en blanding av mingling og arbeidsoppgaver i resepsjonen. I tillegg er jeg egentlig litt som en potet her på huset, så jeg er også litt på kjøkkenet. Der jobber jeg med kjøkkengjengen om å lage mat. Jeg håper jeg kan lære meg noen nye retter, som jeg kan ta med meg til den nye leiligheten min på Bøler. Da slipper jeg å leve på Fjordland og Grandiosa. Så takk til Fontenehuset for det!

Hva opplever du?

Jeg opplever det å møte mange forskjellige type mennesker, så jeg føler jeg får den sosiale dosen min i løpet av en dag. Det føler jeg at er det viktigste jeg opplever.

Kan du fortelle litt om det sosiale?

Det blir jo litt en sånn Fontenehussjargong. Når jeg kommer inn her, så prøver jeg å skru på Fontenehusversjonen av meg selv. Da tenker jeg at jeg er en litt fjollete gledesspreder. Jeg prøver å gi litt av meg selv, men det er ikke alltid jeg klarer det. Da tillater jeg meg selv å surmule litte grann.

Hva er det du liker best med Fontenehuset?

Det er menneskene som jeg absolutt liker best. Jeg liker også godt ideen med Fontenehusmodellen, hvor ulike mennesker med psykiske helseutfordringer samles for å jobbe sammen. Det synes jeg er spennende. Jeg har alltid vært glad i ideer. Jeg synes også det er fint å være til slutten av arbeidsdagen. Da ender det ofte opp med å bli litt morsomme random samtaler. Da kan jeg dra hjem med et smil om munnen.

Jan Andreas